6 dl vett
50 g pärmi
1 spl suhkrut
1 dl riisihelbeid
2 dl tatrahelbeid
½ 2 dl suhkrupeedihelbeid (Fibrex)
1 dl odrajahu
2-4 spl purustatud linaseemneid
2-4 spl hirsihelbeid
2-4 spl gluteenita jahu
1 spl kibuvitsamarjapulbrit
6-8 dl tumedat gluteenita jahu
1 1/2 tl meresoola
(1 spl köömneid)
(1 tl Provence'i ürte)
1/2 dl õli
1 kanamuna
sulatatud võid + vett
Need kuklid sobivad hästi külmutamiseks ja ei ole nii muredad
kui poest ostetud gluteenita saiakesed.
- Murenda pärm sooja vette ja lisa suhkur, riisi-, tatra- ja suhkrupeedihelbed.
- Lase seista 15 minutit.
- Kasuta mikserit.
- Mikserda hulka odrajahu, linaseemned, hirsihelbed, gluteenita jahu, kibuvitsamarjapulber, gluteenita jahu ja meresool.
- Lisa maitse järgi köömneid ja ürte.
- Lisa õli ja muna.
- Mikserda 10-20 minutit.
- Taigen peab jääma üsna vedel.
- Gluteenita jahuga tehtud taigen jääb rohkeni käte ja kausi külge kui tavalisest jahust taigen.
- Lase kerkida 20-30 minutit.
- Vormi õliste kätega kuklid ahjuplaadile.
- Lase veel 5-10 minutit kerkida.
- Küpseta kukleid 225 kraadi juures 25 minutit.
- Sega sulatatud või ja vesi.
- Määri kuklid pealt vee-võiseguga kohe, kui oled ahjust välja võtnud.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar