Kuklid (ka gluteenita)


6 dl vett
50 g pärmi
1 spl suhkrut
1 dl riisihelbeid
2 dl tatrahelbeid
½ 2 dl suhkrupeedihelbeid (Fibrex)
1 dl odrajahu
2-4 spl purustatud linaseemneid
2-4 spl hirsihelbeid
2-4 spl gluteenita jahu
1 spl kibuvitsamarjapulbrit
6-8 dl tumedat gluteenita jahu
1 1/2 tl meresoola
(1 spl köömneid)
(1 tl Provence'i ürte)
1/2 dl õli
1 kanamuna
sulatatud võid + vett

 Need kuklid sobivad hästi külmutamiseks ja ei ole nii muredad kui poest ostetud gluteenita saiakesed.
  • Murenda pärm sooja vette ja lisa suhkur, riisi-, tatra- ja suhkrupeedihelbed. 
  • Lase seista 15 minutit. 
  • Kasuta mikserit. 
  • Mikserda hulka odrajahu, linaseem­ned, hirsihelbed, gluteenita jahu, kibuvitsamarjapulber, gluteenita jahu ja meresool. 
  • Lisa maitse järgi köömneid ja ürte. 
  • Lisa õli ja muna. 
  • Mikserda 10-20 minutit. 
  • Tai­gen peab jääma üsna vedel. 
  • Gluteenita jahuga tehtud taigen jääb rohkeni käte ja kausi külge kui tavalisest ja­hust taigen.
  • Lase kerkida 20-30 minutit.
  • Vormi õliste kätega kuklid ahjuplaadile. 
  • Lase veel 5­-10 minutit kerkida.
  • Küpseta kukleid 225 kraadi juures 25 minutit. 
  • Sega sulatatud või ja vesi. 
  • Määri kuklid pealt vee-võiseguga kohe, kui oled ahjust välja võtnud.


Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar