1 dl kanget kohvi
250 g šokolaadi
250 g võid
2 dl suhkrut
4 kanamuna
LISANDIKS:
Vahukoort
- Kuumuta ahi 175 kraadini.
- Kata ümmargune lahtikäiva servaga koogivormi põhi sobiva suurusega küpsetuspaberiga.
- Kalla kohv kaussi ja aseta kauss keeva veega vee nõusse.
- Kauss peab olema nii suur, et kataks veenõu.
- Tükelda šokolaad ja pane tükid kuuma kohvi sisse.
- Sega, kuni šokolaad on sulanud.
- Lisa suhkur ja või kordamööda väikeste koguste kaupa šokolaadisegule.
- Sega ühtlaseks massiks.
- Tõsta kauss kuumaveekastrulist välja ja lase jahtuda käesoojuseni.
- Vahusta munad ja sega ettevaatlikult šokolaadiseguga.
- Kalla taigen vormi.
- Küpseta keeksi umbes üks tund.
- Küpsetamise alguses keeks kerkib, kuid pärast vajub alla, nii et kook jääb pealt põnevalt kortsuline.
- Keeks on ahjust võttes veel vedelavõitu, see tardub külmkapis.
Head isu! Parimad kodused
retseptid küpsetamiseks.
Toimetaja Anna-Maija Tanttu
Suur Eesti Raamatuklubi 2001
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar