Tõeliselt šokolaadine "keeks"


1 dl kanget kohvi               
250 g šokolaadi
250 g võid
2 dl suhkrut                        
4 kanamuna    
                      
LISANDIKS:
Vahukoort


  • Kuumuta ahi 175 kraadini. 
  • Kata ümmargune lahtikäiva servaga koogivormi põhi sobiva suurusega küpsetuspaberiga. 
  • Kalla kohv kaussi ja aseta kauss keeva veega vee­ nõusse. 
  • Kauss peab olema nii suur, et kataks veenõu. 
  • Tükelda šokolaad ja pane tükid kuuma kohvi sisse. 
  • Sega, kuni šokolaad on sulanud. 
  • Lisa suhkur ja või kor­damööda väikeste koguste kaupa šokolaadisegule.
  • Sega ühtlaseks massiks.
  • Tõsta kauss kuumaveekastrulist välja ja lase jahtuda käesoojuseni. 
  • Vahusta munad ja sega ettevaatlikult šokolaadiseguga. 
  • Kalla taigen vormi. 
  • Küpseta keeksi umbes üks tund. 
  • Küpsetamise alguses keeks kerkib, kuid pärast vajub alla, nii et kook jääb pealt põnevalt kortsuline. 
  • Keeks on ahjust võttes veel vedelavõitu, see tardub külmkapis.

Head isu! Parimad kodused retseptid küpsetamiseks.

Toimetaja Anna-Maija Tanttu

Suur Eesti Raamatuklubi 2001

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar